Ανδρέας Ανδριανόπουλος: "Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολίτες"

Αναρτήθηκε: Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 από Ετικέτες ,
5

Άλλη γνώμη φαίνεται πως έχει ο "κος." Ανδριανόπουλος για το ποιος "έφαγε" τα λεφτά του ελληνικού "κράτους". Και... η εκδοχή αυτού είναι ότι "τα λεφτά τα έφαγαν οι πολίτες".

Δείτε το σχετικό βίντεο και ακούστε τι λέει ο "κος." Ανδριανόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή:



"Κύριε" Ανδριανόπουλε, μήμπως θα έπρεπε και εσείς να επιστρέψετε τη βουλευτική σύνταξη που παίρνετε, γιατί δεν νομίζω ότι τη δικαιείστε. Πότε δουλέψατε και συμπληρώσατε 35 χρόνια εργασίας για να δικαιείστε σύνταξη; Επιστρέψτε πρώτα εσείς αυτή τη σύνταξη και μετά θα επιστρέψουν και οι πολίτες τα χρήματα από τα επιδόματα που εσείς αναφέρατε ότι είναι η αιτία που το ελληνικό κράτος έφτασε στη χρεωκοπία. Ντροπή σας κ. Ανδριανόπουλε. Ελάτε πάλι να μας πείτε σε κάποιες εκλογές ότι φροντίζετε για τον ελληνικό λαό και να ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης. Τη σύνταξη πίσω κ. Ανδριανόπουλε, δεν τη δικαιείστε.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος says:

    Πέστα γιατί νομίζουν ότι είμαστε μαλάκιες και δεν ξέρουμε ποιος τα έφαγε τα λεφτά... αλλά δεν υπάρχει τσίπα πάνω τους καθόλου. ΚΑΘΙΚΙΑ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

  1. Ανώνυμος says:

    Εχει απόλυτο δίκιο. 70% των δαπανών του κράτους πάνε για μισθούς δημοσίου τομέα και συντάξεις. Το άλλο 20% για εξυπηρέτηση χρεων ( τόκους κλπ) και το υπόλοιπο 10% για δραστηριότητες. Από εκεί μπορεί να έχουν γίνει λαμογιές. Είναι δυνατόν όμως να φταίει το 10% (που εχουν γίνει εξ άλλου και έργα) κι όχι το 70%; Που βρέθηκαν τα λεφτα τόσων χρόνων αυξήσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιδοτήσεις; Ολα δανεικα ήσαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ασχετο αν δεν μας αρέσει...

    Για το πόσο δίκιο έχει ο Ανδριανόπουλος το δείχνουν και τελευταίες εξελίξεις. Χιλιάδες συνταξιούχοι - μαιμούδες. Πεθαμένοι από χρόνια παίρνουν σύνταξη. Πολιτικοί είναι αυτοί; Αυτοί που τα εισπράττουν δεν είναι "αγνοί" πολίτες; Και με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Θα χάσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε κάποιοι λεβέντες εκεί να μην χάσουν τις δουλειές τους!! Κι εδώ …πολιτικοί τα παίρνουν τα λεφτά; Για τους πολίτες δεν γίνεται η τεράστια οικονομική αβαρία;

    Οσο για την σύνταξή του δεν του την έκανες φαντάζομαι δώρο. Τόσα χρόνια εκτός πολιτικής, απ ότι διαβάζω, δουλεύει κυρίως στο εξωτερικό και ζεί άνετα. Δώστου αυτά που θάβγαζε αν δεν έτρωγε τόσα χρόνια στην πολιτική, και θα στα γυρίσει πίσω. Εξ άλλου, δεν τον άκουσα να μιλάει για να επιστραφούν οι συντάξεις των πολιτών. Μην βγάζουμε εμπάθεια σε όποιον λέει πράγματα που δεν μας αρέσουν.

  1. xrimpes says:

    Καταρχήν, το να σχολιάζεις τα λεγόμενα ενός πολιτικού - άρα και δημοσίου προσώπου - δεν αποτελεούν εμπάθεια, αλλά κριτική.Εκτός, και αν κατά τη γνώμη σου, ως "υπερασπιστής" - όπως αυτοπαρουσιάζεσαι των "αγνών" πολιτικών μας - σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, αυτό δεν επιτρέπεται.

    Από κει και πέρα, πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτά που λες τα πιστεύεις ή πολύ απλά σ' έχει βάλει κάποιος να τα πεις.

    Ας συμφωνήσουμε ότι αρκετά επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.Για πες μας, όμως, ποιους τα έδωσε τα επιδόματα αυτά;Μήπως οι πολιτικοί μας, που με τόσο σθένος υποστηρίζεις, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους;Και μην μου πεις ότι αν εσένα σου δίνανε κάποια χρήματα...θα έλεγες "όχι ευχαριστώ"...δεν τα δικαιούμαι.

    Όσο για τους χιλιάδες συνταξιούχους-μαϊμούδες που αναφέρεις, για πες μας σε παρακαλώ, ποιος έχει φτιάξει αυτό το κράτος όπου επιτρέπει σε τέτοιους ανθρώπους να καταχράζονται συστηματικά το δημόσιο χρήμα; Οι πολίτες μήπως φταίνε και γι' αυτό;

    Και μάλλον εσύ είσαι πολύ ικανοποιημένος που θα δουλεύεις μέχρι τα 65 χρόνια σου και δεν σου εγγυάται κανείς αν θα πάρεις σύνταξη, για να υπερασπίζεσαι τόσο πολύ τις βουλευτικές συντάξεις που παίρνουν έχοντας συμπληρώσει μόνο 8 χρόνια θητείας στο Κοινοβούλιο, στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν παρευρίσκονται κιόλας - δες τις καθημερινές συνεδριάσεις και παρακολούθησε πόσοι από τους 300 είναι εκεί.

    Πολύ ωραία τα στατιστικά στοιχεία που μας παρουσιάζεις. Επειδή, λοιπόν δεν θέλω ν' αμφισβητήσω τις αγνές προθέσεις σου και την "δική" σου άποψη, η όποια είναι σεβαστή, καλό είναι να μην αρκείσαι απλά σε νούμερα που σου παρουσιάζουν, αλλά να κοιτάς την πραγματικότητα.

    Η οποία πραγματικότητα λέει, ότι για άλλη μια φορά οι απλοί πολίτες καλούνται να "πληρώσουν" τα λάθη, την κακοδιαχείρηση, και την κατάχρηση του δημοσίου χρήματος δεκαετιών.

  1. Ανώνυμος says:

    Καλά τα λέτε και οι δύο, αλλά ας αφήσουμε τις μάχες και να κοιτάξουμε καλύτερα την καθημερινότητα, η οποία σύμφωνα με στατιστικές και νούμερα (γιατί μερικοί μόνο έτσι την καταλαβαίνουνε) θα είναι πολύ δύσκολη. Και για αυτό φταίνε οι πολιτικοί.

    Όσο δε για τα επιδόματα, πάνω σε στατιστικές και ποσοστά ήταν στηριγμένα. Βέβαια κατέρρευσαν και τα επιδόματα και οι πολιτικοί που τα έδωσαν.

  1. Ανώνυμος says:

    Στη ιστοσελίδα του για το θέμα αυτό ο Ανδρ. 'εγραψε:

    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    Λύσσαξαν στην μπλογκόσφαιρα οι νεοφώτιστοι Ιντερνετικοί με μιά συνέντευξή μου στο Σκαί. Κορύφωση θράσους, οι περισσότεροι την αποκάλεσαν. Γιατί δεν μου αρέσει να χαιδεύω αυτιά. Kαι στους πολλούς δεν αρέσουν οι αλήθειες. Το έχουν βρεί το παραμύθι. Που κάνει τους πάντες να αισθάνονται καλά με την συνείδησή τους. "Οι πολιτικοί έφαγαν τα λεφτά", διατυμπανίζουν. Και υποφέρει τώρα ο λαός. Μόνο που η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών (λ.χ. ΔΝΤ), κι όχι με βάση τα περίφημα κι ανυπόληπτα Greek statistics, οι δαπάνες του κράτους κατά 70% πηγαίνουν σε μισθούς του δημοσίου και σε συντάξεις. Το 20% καλύπτει δανειακές υποχρεώσεις του κράτους (τόκοι κλπ) και το υπόλοιπο 10% πηγαίνει σε δραστηριότητες. Από αυτό το 10% λοιπόν μπορεί να έγιναν οι όποιες ατασθαλίες και λοβιτούρες (διότι βέβαια έγιναν και έργα και δράσεις). Πως μπορεί λοιπόν να είναι ένοχο το 10% και αθώο το 70%; Επί δεκαετίες δίδονταν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα, επιδοτήσεις και λογής άλλες παροχές από λεφτά που δεν υπήρχαν. Από δανεικά δηλ. Αυτά είναι που τώρα χρωστάμε, Για να πληρώσουμε αυτά υποφέρουμε. Κι αν κάποιοι πολιτικοί κατά καιρούς τολμούσαν να υψώσουν φωνή ενάντια στις πολιτικές αυτές του λαικσιμού και της καταστροφής, οι κάλπες συνήθως τους έστελναν στο σπίτι τους. Να μην είμαστε λοιπόν υποκριτές. Κι ας αντικρίζουμε την αλήθεια κατάματα. Είμαστε όλοι οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι κρατικοδίαιτοι, υπεύθυνοι για τα σημερινά αδιέξοδα. Επισημαίνω ενδεικτικά, από την πρόσφατη ειδησεογραφία, τους χιλιάδες υπεραιωνόβιους "συνταξιούχους" αλλά και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που, για μην χάσουν κάποιοι τις δουλειές τους, το κράτος συνειδητά υπέγραψε ζημιογόνες συμφωνίες που θα στοιχίσουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρω στους φορολογούμενους. Κι αυτά όλα οι πολιτικοί μήπως τα "έφαγαν";

Επικοινωνήστε με το xeimonanthos.blogspot.com

Όνομα*
Email:*
Θέμα*
Μήνυμα*
Verification No.:*
contact form faq

Web forms generated by 123ContactForm